Groene paaskoeken 🐣

Weet jij al wat voor origineels jij gaat maken voor bij de paasbrunch? Wij helpen je opweg! Deze paaskoeken zijn de groene variant van de oldschool roze koeken. Lekker met het groene gras onder je voeten en het zonnetje op je bol. Of gewoon lekker op de bank in je pyjama. Koffietje erbij en smullen maar!

Deze groene koeken zijn makkelijk te maken en hebben een heerlijke smaak van pandan.

Ingrediënten

– 100 gr zelfrijzend bakmeel

– 100 gr (plantaardige) boter

– 2 eieren

– 90 gr suiker

– zakje vanillesuiker

– scheutje vanille aroma (kan je weglaten)

– halve theelepel bakpoeder

– snuf zout

– poedersuiker

– pandan aroma en kleurstof (toko)

– vrolijke sprinkels

VegametLizzPaaskoeken

Doe het bakmeel, de boter (op kamertemperatuur, niet gesmolten dus), eieren, vanille suiker, scheut vanille aroma, bakpoeder, een snuf zout en de suiker bij elkaar. Mix het geheel tot een egaal beslag. Vet een plaat met muffinvormen in (je kunt ze denk ik ook in losse muffin vormpjes maken) en doe het beslag in de vormpjes. Het beslag is niet zo vloeibaar als normaal met cake! Zet in de oven (200°c) en doe een vel bakpapier over de cakejes en leg een ovenplaat daarbovenop. Dit klinkt gek, maar daardoor worden de cakejes niet te hoog. Bak ze eerst 8 minuten met deze plaat erop en vervolgens nog ongeveer 10 minuten zonder. Houd ze wel in de gaten! Als ze klaar zijn leg ze dan op hun kop op een plank zodat de bovenkant plat blijft. Maak met poedersuiker, een eetlepel water en een theelepel pandan aroma het glazuur. Hoeveel je precies nodig hebt is afhankelijk hoeveel cakejes je uiteindelijk hebt. Begin in ieder geval altijd met poedersuiker en doe daar de “natte” ingrediënten bij. Is het glazuur nog te brokkelig? Doe dan een eetlepel water erbij tot het glad genoeg is. Versier de cakejes als ze zijn afgekoeld en besprenkel ze als het glazuur nog nat is. Tadaaaa!

Heb jij ze geprobeerd? Laat het ons weten in de comments!

Credits: @vegametliz

#groenepaaskoek #paasbrunch #paasweekend #paasidee #CareAbout