Tegenwoordig is er een tekort aan Doktersassistenten. Hartstikke zonde als je het ons vraagt, want een leuk beroep; dat is het zeker! Wil je werken als Doktersassistent? Of wil je even opfrissen waarom je voor dit vak hebt gekozen? Voor ons zijn dit 5 redenen waarom je aan de slag wilt als Doktersassistent!

5 redenen waarom werken als Doktersassistent leuk is:

1. Als Doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Als Doktersassistent ben je degene die de patiënt als eerst spreekt. Je bent daarmee een belangrijk onderdeel in het zorgproces. Het is belangrijk dat er empathie wordt getoond voor de patiënt en de patiënt zich echt gehoord voelt. Op deze manier heb je als Doktersassistent oprecht aandacht voor de mens in de patiënt.

2. Je draagt bij aan een goede communicatie in de zorg. Door duidelijke en tegelijkertijd vriendelijke communicatie is de hulpvraag voor zowel de patiënt als voor jou duidelijk. Door ook weer duidelijke communicatie richting de patiënt te verschaffen zorg je er bovendien voor dat de patiënt helder heeft wat hem/haar te wachten staat, kun je eventuele vragen ondervangen en weet je zeker dat alle informatie overkomt op de patiënt zoals jij het bedoeld hebt.

3. Je bent de schakel tussen de arts en patiënt. Samen met de patiënt doorloop jij de betreffende zorgvraag. Jij kunt de zorgvraag ondervangen en ervoor zorgen dat de patiënt tijdig de juiste zorg krijgt. Ook hier speelt duidelijke communicatie een rol richting de arts, zodat hij/zij op de hoogte is van de zorgvraag, en vice versa.

4. Je hebt veel afwisseling in je baan als Doktersassistent. Een dag van een Doktersassistent kan erg uiteenlopen. Uiteraard kan je elke dag andere zorgvragen krijgen, maar ook voer je medisch technische handelingen uit. Daarnaast biedt je ook ondersteuning aan de huisarts indien nodig. Stilzitten zul je dus niet vaak doen ;). Welke werkzaamheden een Doktersassistent precies doet lees je in deze blog. Of ben je benieuwd wat een Doktersassistent verdient? Ook daar hebben we een blog over geschreven.

5. Blijf ontwikkelen, zowel in je werk als persoonlijk. Als Doktersassistent (en als persoon) ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Je kunt jouw ervaring verbreden, je kennis verdiepen en jezelf persoonlijk blijven ontwikkelen. Dit kan middels ons tweejarig Verbredingstraject, waarin je bij verschillende praktijken aan de slag gaat om te kijken wat bij je past en je kennis te verdiepen door onder andere speciaal georganiseerde bijeenkomsten en een eigen ontwikkelbudget. Bovendien krijg je elk kwartaal een ontplooiingsgesprek waarin je werkt aan jouw doelen en ontwikkeling. Lees hier alles over ons Verbredingstraject voor Doktersassistenten.

 

Wat zijn jouw voornaamste redenen om als Doktersassistent aan de slag te gaan? Wij zijn benieuwd! Neem gerust eens contact met ons op voor een kennismaking en de mogelijkheden.