Voornemens maken. Wie heeft het afgelopen jaarwisseling niet gedaan? Jij toch ook? In ons artikel van december gaven we al 6 tips over het vaststellen en behouden van goede voornemens. Is het jou gelukt om je voornemens vol te houden?

We weten dat het volhouden van voornemens best lastig kan zijn. Bij CareAbout spreken we daarom ook vaker over doelen. Dat klinkt net wat concreter, vind je niet? En voor het maken van doelen, hoort een goed plan. Een jaar is vaak een mooi termijn voor het maken van plannen en bijhorende doelen. We hebben daarom een simpel en eenvoudig document opgesteld die jij kunt gebruiken voor het opschrijven en monitoren van je doelen. We knippen je doelen ook op in 4 gelijke stukken (de kwartalen) waardoor het behalen van je doelen veel realistischer wordt.

 

Download hier jouw jaarplan voor 2023.

 

Hoe stel jij jouw doelen voor 2023 samen?
  1. Evalueer als eerste: wat gaat goed en wat kan beter in de eerste regel. Wees niet te lief voor jezelf ;).
  2. Formuleer vervolgens je doelen op de drie belangrijke domeinen in je leven: Werk, familie/omgeving en persoonlijk
  3. Schrijf per doel op welke beloning je jezelf gaat geven als je dit doel hebt behaald. Ga je bijvoorbeeld eten bij dat restaurantje waar je altijd al eens heen hebt willen gaan? Of koop die tas die al lang bovenaan je verlanglijstje staat!
  4. Onderaan de eerste pagina is vervolgens ruimte om je hulplijnen in te vullen en om eventueel toelichting toe te voegen.
  5. Deel vervolgens op pagina 2 de gestelde doelen op per kwartaal. Verdeel het eventueel in 4 gelijke blokken, dat maakt het meer behapbaar en daardoor realistischer.

 

Heb je vragen of wil je graag een keer sparren? Mail dan gerust naar info@care-about.nl.

Heel veel succes met het maken van jouw plannen voor 2023!