Heb je jouw opleiding apothekersassistent afgerond? Goed bezig! Nu kan je aan de slag in de wereld van de zorg. Heb je al nagedacht wat voor werkplek je precies zoekt? Of wat de mogelijkheden eigenlijk zijn als apothekersassistent? Wij zochten een aantal opties voor je uit. Lees je mee wat je kan doen wanneer je de opleiding apothekersassistent hebt afgerond?

Wanneer je net klaar bent met studeren, of je studie bijna hebt afgerond, kan het werkveld best overweldigend voelen. Er zijn immers zoveel mogelijkheden! Je hebt waarschijnlijk niet voor niets gekozen voor de studie tot apothekersassistent. Je wilt graag bijdragen aan de zorg en patiënten helpen de juiste zorg te krijgen. Maar hoe kies je voor de juiste vervolgstap na je studie?

Er zijn natuurlijk meerdere opties mogelijk na je opleiding tot apothekersassistent, maar we hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Aan de slag in een openbare apotheek

Ja, oké, deze optie is misschien erg voor de hand liggend. Maar daarom niet minder belangrijk! Als afgestudeerd apothekersassistent spreekt het natuurlijk voor zich om aan de slag te gaan in een apotheek. En dat is ook zeker een mogelijkheid. Kies een apotheek die bij jou past: wil je graag in een grote apotheek aan de slag? Of juist een kleine, lokale apotheek waar je alle patiënten kent?

Wat voor apotheek of instelling bij je past, hangt natuurlijk af per persoon. De een is graag onderdeel van een grote organisatie, terwijl de ander beter functioneert in een kleine, overzichtelijke apotheek of organisatie.

Maar wat nou als je niet weet wat bij je past?

Detacheren als apothekersassistent

Weet je nog niet zo goed wat voor organisatie bij je past? Dan is detacheren een perfecte stap.

Heb je al ooit gehoord van detacheren? Het betekent kort gezegd dat je gaat werken bij een bedrijf dat voor jou verschillende werkplekken heeft. Zo kun je bijvoorbeeld vijf maanden werken in een kleine apotheek en vervolgens drie maanden in een grote organisatie. Het is de perfecte manier om uit te zoeken wat bij je past, met toch de zekerheid van een contract.

Bij CareAbout doe je verschillende werkervaringen op, kun je trainingen of ander onderwijs volgen om je te verdiepen en krijg je persoonlijke begeleiding voor jouw ontwikkeling en doelen. Samen met je vaste manager stel je samen jouw behoeften vast, zodat jij gelukkig bent in je werk en kunt uitzoeken wat jij nodig hebt!

Je leest hier alles over werken bij CareAbout als apothekersassistent.

Werken buiten de apotheek

Als apothekersassistent kun je natuurlijk aan de slag in een openbare apotheek, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Wat dacht je van het ziekenhuis? Een poliklinische apotheek? Of een farmaceutische organisatie? Het is maar net wat je leuk vind en bij je past. De vraag naar apothekersassistenten is groot en zal naar verwachting blijven groeien.

Verder studeren

Als mens ben je nooit uitgeleerd. En dat geldt natuurlijk ook voor apothekersassistenten! Vind je de farmaceutische wereld ontzettend boeiend? Dan kun je ervoor kiezen om verder te studeren.

Wat dacht je van apotheker? Of de hbo-studie Farmakunde? En uiteindelijk Farmacie? Er is ontzettend veel mogelijk als je graag verder studeert! Maar aan de slag op het werkveld kan natuurlijk ook gewoon.

Aan de slag als ZZP’er

Ook in de zorg kan je werken als ZZP’er. ZZP betekent eigenlijk “zelfstandigen zonder personeel”. Je bent als het ware je eigen baas, en zoekt je eigen opdrachten (werk). Zo kun je bijvoorbeeld als ZZP’er werken in een apotheek.

Als ZZP’er ben je vrij in de keuze van opdrachten en kun je jouw werk uitzoeken hoe het bij jou past. Maar er zitten ook nadelen aan werken als ZZP’er: er komt ontzettend veel administratieve rompslomp bij kijken en je moet al je verzekeringen en pensioen zelf regelen.

Heb je geen zin in die administratieve lasten? Dan kan detacheren een perfecte oplossing zijn. Zo kun je namelijk wel verschillende werkervaringen opdoen, maar wordt de rest geregeld door het detacheerbedrijf.

Dus, wat ga jij doen?

Naast deze vijf mogelijkheden zijn er natuurlijk nog veel meer wegen die je kunt inslaan na het behalen van je diploma. Maar hopelijk worden je keuzes op deze manier toch iets overzichtelijker! Weet jij al wat je wil gaan doen?