Startdag en Aandachtsavond januari 2021

Op woensdag 27 januari was de eerste startdag van 2021. Dit was meteen een goede start van het jaar, aangezien we 17 nieuwe medewerkers mochten verwelkomen. De enthousiaste groep bestond uit doktersassistenten, doktersassistenten in opleiding, een apothekersassistent en geneeskunde studenten. Het was voor ons een primeur dat we met zo’n grote groep van start gingen. Het was ook een primeur dat deze startdag volledig gestreamd werd vanuit onze CareAboutStudio. Dit was een groot succes!

Elke maand zetten we technologische stappen om het online onderwijs dat wij vanuit de CareAbout Academy aanbieden steeds beter, leuker en interactiever te maken. Wij vinden het belangrijk dat ondanks dat al ons onderwijs online wordt gegeven, we goed met elkaar in verbinding staan ondanks alle (beperkingen van) schermen. Daarom blijven wij onze online programma’s doorontwikkelen om alles zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen vanuit onze medewerkers.

Benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op via academy@care-about.nl

Startdag CareAbout - januari 2021

Aandachtsavond

Onze aandachtsavonden staan het eerste half jaar van 2021 in het teken van geluk en gezondheid. 2020 was een zwaar jaar binnen de zorg maar ook privé was het niet altijd makkelijk. De online trainingen en workshops zijn erop gericht om geluk en gezondheid van onze medewerkers kunnen bevorderen, zowel thuis als op werk.

De aandachtsavond van januari had als thema “Stressbestendigheid”. Jerre Mijnarends, psycholoog aan de Universiteit van Utrecht, gaf een workshop gericht op het leren omgaan met verschillende stressoren in zowel privé als op werk. Hij gaf inzicht in de werking van stress op het lichaam en manieren om je eigen stress en de stress van een patiënt of collega te evalueren. Hij liet onze medewerkers kennismaken met mindfulness oefeningen door middel van een bodyscan en de reacties waren boven verwachting positief. In de workshop gingen de medewerkers ook in kleinere groepjes aan de slag om samen problemen te analyseren en samen tot een oplossing te komen. Al met al een ontzettend mooie avond en goede aftrap van het nieuwe jaar. Dit belooft veel goeds.

Aandachtsavond CareAbout - januari 2021
QR CareAbout

Enthousiast geworden over onze aandachtsavonden? Goed nieuws, door de onderstaande QRcode te scannen of te klikken op deze link kun je je aanmelden voor een van onze aandachtsavonden.