De gedetacheerde Doktersassistent

Sinds 2017 zet CareAbout zich in om de aandacht voor de mens in de patiënt terug te halen. Hier komt natuurlijk ook het tackelen van het toenemende tekort aan Doktersassistenten bij kijken. Daarom faciliteert CareAbout onder andere stageplekken voor Doktersassistenten in opleiding, bieden wij een traject aan voor gediplomeerde Doktersassistenten waar ontplooiing op professioneel en persoonlijk vlak centraal staat en helpen we huisartsenpraktijken met de juiste bezetting te realiseren.

Wat ons interessant maakt? Onze Doktersassistenten worden gedetacheerd!

Wat is detachering?

De definitie van detachering is: het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Detacheren verschilt van het meer bekende uitzendwerk. Detacheren biedt namelijk meer zekerheid voor jou als werknemer! Bij uitzendwerk krijg je als Doktersassistent een uitzendcontract met flexibele uren, flexibele opdrachtduur en een kort opzegtermijn. Bij detachering krijgt je echter een detacheringscontract met een start- en einddatum, minimum aantal uren dat vaststaat en een opzegtermijn van één maand. In dit geval staan de gedetacheerde Doktersassistenten (werknemers) op een vast contract bij CareAbout (werkgever) en worden vervolgens geplaatst bij een huisartsenpraktijk (opdrachtgever).

De gedetacheerde Doktersassistent bij CareAbout

CareAbout biedt een ongelooflijk mooi tweejarig Verbredingstraject aan Doktersassistenten. Tijdens dit Verbredingstraject krijgen de Doktersassistenten de kans zich te ontplooien om uiteindelijk gelukkig te zijn op het werk én met zichzelf. Dit doen onze Doktersassistenten onder andere door hun ervaring te verbreden als gedetacheerd Doktersassistent bij verschillende huisartsenpraktijken. Ook houden de Doktersassistenten zich bezig met diverse (online) trainingen en cursussen om hun vaardigheden als Doktersassistent te verbeteren. Hiernaast kunnen de Doktersassistenten op elk moment terecht bij hun eigen People Manager met zowel zakelijke als persoonlijke gespreksonderwerpen.

De voor- en nadelen van werken als gedetacheerd Doktersassistent

Detachering brengt meerdere voordelen met zich mee. Namelijk,

  • je doet in korte tijd veel ervaring op;
  • je krijgt doorbetaald, ook wanneer er eventueel geen opdracht te vinden is;
  • je krijgt vaak de mogelijkheid om hiernaast extra trainingen en cursussen te volgen;
  • je bouwt een groot netwerk op, dat in de toekomst zeker van pas kan komen;
  • je krijgt de kans om te ontdekken welke werkplek het beste bij jou aansluit.

Natuurlijk zijn er ook zaken die je als gedetacheerde Doktersassistent goed zult moeten overwegen. Namelijk,

  • de reistijd die soms tot een uur enkele reis kan oplopen;
  • het steeds weer aanpassen in een nieuwe omgeving, voor relatief korte duur (3 maanden)
  • het communiceren met zowel de werk- als opdrachtgever.

Detachering brengt veel kansen en mogelijkheden met zich mee en na ons mooie tweejarige Verbredingstraject kun je hopelijk bepalen waar jij het best tot je recht komt. Natuurlijk is het ook na deze twee jaar een mogelijkheid om lekker via CareAbout gedetacheerd te blijven worden als Doktersassistent!

Ben jij benieuwd of het werken als gedetacheerd Doktersassistent bij je past? Neem een kijkje op onze website, vul onze test in of spar vrijblijvend eens met onze collega Deveny!