Een Recruiter zijn vraagt skills. Deveny, onze Recruiter, weet als geen ander welke skills er nodig zijn om te zorgen voor de beste match tussen opdrachtgever en kandidaat. Om erachter te komen wat je nodig hebt als Recruiter om goede kandidaten te werven heeft onze Recruiter Deveny van CareAbout 5 tips!

  1. Eigenschappen.

Analytisch: Het is belangrijk dat je snel kunt analyseren welke cv’s je mee wilt nemen in je screening. Dit hangt wel af van wat voor soort recruitment je doet: massawerving of een specifieke rol.

Mensenkennis: De kandidaat moet geluk halen uit zijn of haar werk en dus goed op zijn plek zitten. Daarbij moet je ook blijven denken aan welke kandidaat de beste match voor het bedrijf is.

  1. Pijnpunten van kandidaat.

Probeer er als recruiter voorzichtig achter te komen in een gesprek wat de kandidaat kan bieden en wat de pijnpunten zijn. Doe dit door bijvoorbeeld vragen te stellen zoals: ‘’Waar ben je naar opzoek?’’ of “Wat mis je in je huidige werk?’’. Zo kun je in het vervolg van het gesprek snel meten of de kandidaat past bij het bedrijf.

  1. Gebruik ijsbrekers.

Probeer af en toe is een grapje te maken. Het gesprek op zichzelf is natuurlijk serieus, dus probeer zo persoonlijk en gemakkelijk het gesprek te voeren. Let er natuurlijk wel op hoe de kandidaat reageert op je houding. Zo voorkom je ongemak en voelt de kandidaat zich fijner tijdens de screening.

  1. Goede balans.

Veel startende recruiters willen werken bij recruitment vanwege het contact met mensen. Het is belangrijk om te weten dat hier niet altijd ruimte voor is. Je blijft de schakel tussen bedrijf en kandidaat. Probeer een balans te vinden om jouw targets te kunnen blijven halen, maar dat de kandidaat dat niet perse voelt. Genoeg aandacht voor de kandidaat blijft immers ook belangrijk! 

  1. Blijf niet hangen op negatieve punten bij een kandidaat.

Als je in een gesprek bij een kandidaat tegen een punt aanloopt, blijf hier dan niet in hangen. Een gesprek kan dan snel een negatieve wending krijgen en dat kan de kandidaat in een ongemakkelijke positie brengen. In tegendeel: blijf denken wat er wel mogelijk is voor die kandidaat. Probeer de kandidaat te overtuigen van wat je bedrijf wel kan bieden.

Op zoek naar een baan in de zorgsector? Uiteraard staat Deveny open voor een gesprekje om de mogelijkheden te bespreken! Check www.care-about.nl/werken-bij.