Je hebt je keuze gemaakt: je wil werken als Doktersassistent. Of je nou net begint aan je opleiding, of al even in het werkveld zit: het is altijd interessant om te weten hoeveel een Doktersassistent eigenlijk verdient en wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Jezelf blijven ontwikkelen is immers een belangrijk onderdeel van je werk én je persoonlijke leven. Ben jij benieuwd wat je als Doktersassistent ongeveer verdient? En welke doorgroeimogelijkheden er zijn om jezelf uit te blijven dagen? Lees het in deze blog!

Werk je al als Doktersassistent, ben je net klaar met je opleiding tot Doktersassistent of begin je net aan de opleiding? Dan kan het zeker interessant zijn om weten wat het salaris van een Doktersassistent is. Wil je je laten omscholen? Dan is onze blog omscholen tot Doktersassistent wellicht ook interessant.

Welk salaris krijgt een Doktersassistent in 2023?

Als Doktersassistent verdien je tussen de 2.274 en 3.466 euro bruto per maand in 2023. Deze bedragen zijn op basis van een fulltime, 40 uur durende werkweek. Het hangt natuurlijk erg af van jouw ervaring binnen het werkveld. Heb je weinig tot geen ervaring? Dan zul je dichterbij de 2.274 bruto per maand komen. Gemiddeld gezien is het maandsalaris rond de 2.667 bruto per maand.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Doktersassistent?

Natuurlijk leer je tijdens je opleiding alles om een goede Doktersassistent te zijn. Je bent echter nooit uitgeleerd. Waar de studie ophoudt, kun je bij ons verder verbreden. Wil jij blijven ontwikkelen? Dan past ons tweejarig Verbredingstraject perfect bij jou. Je gaat namelijk aan de slag bij verschillende opdrachten, zodat je meer ervaring opdoet en bovendien kan uitzoeken wat voor praktijk bij je past. Hou je van een groot team, of juist lokaal en klein? Ook kun je jouw kennis blijven verdiepen aan de hand van verschillende online modules en een maandelijkse (online) bijeenkomst waar je leert over bepaalde type patiënten of persoonlijk wordt uitgedaagd. Jezelf ontwikkelen doe je niet alleen. Jij krijgt jouw eigen “People Manager” toegewezen die jou begeleidt en ondersteunt in jouw ontwikkeling door elk kwartaal een ontwikkelgesprek met je te voeren.

Kun je verder studeren?

En na die twee jaar in het Verbredingstraject? Dan ben je van harte welkom om te blijven en door te gaan met jouw ontwikkeling. Ook is het mogelijk in te stappen in ons Verdiepingstraject. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding tot Praktijkmanager of SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) volgen en tegelijkertijd jezelf uitdagen door verdiepingsdagen met collega’s en ontwikkelgesprekken.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee over de ontwikkeling die het beste bij jou past.