Roos is al twee jaar onze Manager Zorgverlener. En wat heeft ze deze twee jaar geknald! Tijd om terug te kijken én stil te staan bij de functie Manager Zorgverlener. Hoe ervaart Roos het, waarom koos ze destijds voor het vak en wat is er zo bijzonder aan deze functie? Roos vertelt het je! En psst… We zijn ook op zoek naar een nieuwe collega. 

Wat betekent Manager Zorgverlener voor jou?

“De functie Manager Zorgverlener is een rol die verder reikt dan enkel het beheren van teamleden. Het draait niet alleen om het onderhouden van contact met zorgverleners of opdrachtgevers, maar ook om het creëren van een ondersteunende en stimulerende werkomgeving, zelfs op afstand. Voor mij staat de manager zorgverlener centraal in het bevorderen van de groei, ontwikkeling en tevredenheid van medewerkers binnen de organisatie. Het gaat niet alleen om het managen, maar ook om het inspireren, ondersteunen en investeren in de mensen.”

Wat maakt de rol van Manager Zorgverlener zo bijzonder?

“Voor mij draait het om de mogelijkheid om directe impact te hebben op het leven en de loopbaan van mijn zorgverleners. In mijn rol krijg ik de kans om anderen te helpen groeien, hun potentieel te realiseren en te zien hoe ze hun eigen successen behalen. Het geeft
veel voldoening om een positieve invloed te hebben op de werkcultuur, zelfs op afstand. Het biedt uitdagingen en kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling, wat mijn werk leuker maakt. Het kunnen bouwen aan sterke relaties met zowel de zorgverleners als de opdrachtgevers, het oplossen van problemen en het zien van vooruitgang en ontwikkeling bij de doktersassistenten zijn allemaal aspecten die mijn werk leuk maken.”

Waarom koos je (destijds) voor de functie Manager Zorgverlener?

“Twee jaar geleden koos ik voor de rol als manager zorgverlener omdat ik veel aspecten van mijn ervaring, ambitie en interesses in deze rol terugzag. De zorg is iets wat mij altijd heeft gefascineerd, en mijn ervaring als voormalig doktersassistente heeft me een diepgaand begrip gegeven van de uitdagingen waarmee zorgverleners te maken krijgen. Als voormalig topsporter in een teamsport zag ik ook de uitdaging in het creëren van verbinding, voortdurende ontwikkeling en het herkennen en benutten van kwaliteiten op de juiste manier.”

Kun je jouw talenten kwijt in de rol Manager Zorgverlener?

“In mijn rol als Manager Zorgverlener kan ik mijn talenten echt kwijt. Empathie en probleemoplossend denken zijn cruciaal in het ondersteunen van de doktersassistenten. Het vermogen om problemen te identificeren en effectieve oplossingen te vinden, draagt bij aan een positieve werkomgeving en de groei van de assistenten.”

Wat is het speciaalste dat je hebt meegemaakt als Manager Zorgverlener?

“Het speciaalste aspect van mijn werk als Manager Zorgverlener is niet een specifieke gebeurtenis, maar eerder de dagelijkse kleine momenten van betekenis. Het is het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het kunnen helpen van anderen, of het nu gaat om het geven van een compliment, het bieden van een luisterend oor of simpelweg op het juiste moment er zijn voor een collega. Het zijn deze kleine gebaren die de band met mijn team versterken en mijn werk als Manager Zorgverlener zo waardevol maken.”

Wil jij ook zorgverleners ondersteunen en helpen groeien op professioneel en persoonlijk vlak?

Word dan ons nieuwste teamlid! We zijn namelijk op zoek naar een nieuwe Manager Zorgverlener. Hoe de vacature precies in elkaar steekt vind je hier.

Roos - CareAbout

Roos – CareAbout